Stichting

Even voorstellen

Mijn naam is Jorian, ik ben 19 jaar oud en ik werk nu een paar jaar bij Brickworkz. Er is op Facebook een advertentiecampagne rondgegaan waarbij werd gezocht naar jongeren met een uitdaging. Mijn moeder gaf dit aan mij door omdat ik veel met LEGO speelde. Ik kwam vervolgens met Brickworkz in contact en werd ik uitgenodigd voor een selectieronde. Er waren veel andere jongeren die zich hadden aangemeld, dus waren er verschillende rondes. We hebben onszelf geïntroduceerd en uiteindelijk ben ik door de selectie gekomen en mocht ik hier komen werken.

De leukste onderdelen

Momenteel sta ik vaak in dienst bij het touwtjes draaien, sorteren, en uitleg geven aan nieuwe jongeren. Het verschilt per werkdag wat ik op die dag ga doen, maar meestal zijn het deze dingen. Ik werk verder ook aan de LEGO ducks waarbij ik de kwaliteitscontrole doe van de eendjes. Voor de rest vind ik het leuk om variatie te hebben in de onderdelen zodat ik hierbij kan uitzoeken hoe het werkt. Dit houdt bij mij het lol en plezier erin tijdens het werken bij Brickworkz.”

De werksfeer

De sfeer tijdens het werken is heel fijn. Soms zijn er momenten waarbij het moeilijker is om een klik met de jongeren te vinden omdat ze nog niet zoveel hebben gewerkt, maar dit heeft geen negatief effect op hoe ik het werk vind. Het is hierdoor dan iets stiller tijdens het werken, maar dat is soms fijn voor de rust.

Sociale vaardigheden

In de loop van tijd heb ik hier veel sociale vaardigheden aangeleerd en ben ik veel zelfverzekerder geworden. Verder ben ik beter in staat om gesprekken te voeren met iemand. Hierdoor kan ik me makkelijker aansluiten bij de rest van de groep. Elisabeth helpt altijd als ik ergens tegenaan loop tijdens het werken met de LEGO.

Gezelligheid tijdens het werken

Ik zou Brickworkz zeker aan andere jongeren aanraden omdat het een leuke werkplek is waarbij je veel kunt leren. Het werkgedrag is hier vrij toegankelijk en niet super strikt. We zijn hier vrij vergevingsgezind wanneer iemand iets heeft gedaan wat eigenlijk niet de bedoeling was. Iedereen die hier werkt heeft een positieve invloed op mentale gezondheid, en het teamdynamiek is hier ook vrij goed waardoor het gezellig is tijdens het werken. Daarnaast hebben we veel leuke activiteiten gedaan, zoals de lasergamemiddag en de barbecue aan het eind van de zomervakantie. Over het algemeen hebben we veel leuke activiteiten gehad, en komen er in de toekomst nog meer aan.
Scroll to Top