Stichting

Even voorstellen

Mijn naam is Isa, ik ben 19 jaar oud en ik werk bij Brickworkz sinds februari, 2020. Toen ik op zoek was naar een bijbaantje heeft een kennis mij getipt om te solliciteren bij dit bedrijf. Na mijn sollicitatie heb ik vier weken proeftijd gehad. Na deze tijd heb ik daarover een evaluatiegesprek gevoerd met Elisabeth. Zij vertelde mij dat ik mocht blijven werken bij Brickworkz.

Leren samenwerken

In het begin moest ik nog leren om met de anderen samen te werken en gesprekken te voeren. Dit was een van de dingen waar ik graag aan wilde werken, omdat ik op sociaal gebied nog niet sterk was. Ik moest in de eerste twee jaar nog een beetje wennen aan de jongeren toen ik bij Brickworkz begon. Ik probeerde hier mijn plekje nog te vinden. In de loop van tijd werd dit makkelijker omdat ik iedereen beter leerde kennen en hierdoor werd het makkelijker om me bij de groep aan te sluiten.

De werksfeer

Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk omdat je bij Brickworkz gewoon jezelf kunt zijn en hier echt wordt gekeken naar wat je nog graag zou willen leren. Hier zit geen haast bij, zodat je jezelf op eigen tempo kunt ontwikkelen. Bij een reguliere baan heb ik het idee dat dit anders is omdat ze verwachten dat je automatisch de vaardigheden bezit voor het beroep dat je doet. Bij Brickworkz word je voorbereid op het werken bij een reguliere baan zodat dit makkelijker gaat.

Stage bij Brickworkz

“Ik doe de opleiding Mediaredactie op het ROC van Twente in een duur van drie jaar. In deze periode moet ik twee stages volgen in het tweede en derde leerjaar. Mijn eerste stage heb ik afgerond, en voor mijn vervolgstage leek het me een uitdaging om stage te lopen bij Brickworkz. Na gesprek met Maureen, mijn stagebegeleider en Elisabeth heb ik hier een stageplek gekregen. Voorheen was ik deel van de jongeren en voerde ik taken uit zoals orderpicken en lego sorteren. Door mijn stage maak ik onderdeel uit van de kantoormedewerkers. Mediaredactie heeft alles te maken met media, journalistiek en teksten schrijven. De opdrachten die ik krijg staan hieraan gerelateerd. Denk aan, blogs en nieuwsbrieven schrijven voor de websites Brickworkz en Unbrickable. Ik vind het fijn dat ik een eigen inbreng mag geven om lekker creatief bezig te zijn.

Je mag zijn wie je bent

Ik raad het andere jongeren zeker aan om bij het team van Brickworkz aan te sluiten, met name als je zelf wilt werken aan dingen die je nog lastig vindt. Bij Brickworkz heb je hiermee een fijne werkomgeving omdat je met andere jongeren bent die hier met dezelfde reden komen werken. Daarnaast worden er buiten werktijd activiteiten georganiseerd waarbij iedereen welkom is om mee te doen. Brickworkz is naar een goede werkplek waar je jezelf kunt ontwikkelen en mag zijn wie je bent. Je goed voelen tijdens het werk is uiteindelijk het belangrijkst.
Scroll to Top