Stichting

Even voorstellen

Mijn naam is Bram, en ik werk nu zo’n 5 of 6 jaar bij Brickworkz. In principe werkte ik hier toen het bedrijf officieel werd opgericht op 1 april 2017. Destijds werd het werken met LEGO gedaan op de zolderkamer bij Peter thuis. In de tijd dat ik werkzaam was als jongere, voerde ik het vaakst taken uit zoals het sorteren van lego, en de lego-administratie. Dit houdt in dat ik mails naar de klant stuur, en ervoor zorg dat de gegevens van de bestelling in de computer staan. Het administratieve gedeelte vind ik dus het leukst om te doen.

De werksfeer

Er waren nog niet veel jongeren toen ik hier net werkte, maar het was over het algemeen gezellig met de mensen waarmee ik samenwerkte. Ik deed eigenlijk vanaf het begin administratiewerk, dus ik zat toen regelmatig apart van de rest omdat ik op het kantoorgedeelte zat. Door mijn opleiding vind ik het gedeelte software-automatisering het leukste werk. Momenteel ben ik het meest bezig met de automatiseren van de warehousesystemen en het automatiseren van de administratie zodat dit soepeler loopt bij Brickworkz. Verder ben ik bezig met facturen boeken en de boekhouding.

Mijn leerpunten

Grotendeels is de zelfstandigheid en dingen zelf uitzoeken hetgeen wat ik het meest heb ontwikkeld tijdens het werken bij Brickworkz. Dit zijn bijvoorbeeld dingen zoals uit mezelf nieuwe taken oppakken als ik een project had afgerond. Daarnaast heb ik geleerd om te overleggen bij dingen die onduidelijk zijn, en hierin keuzes maken zodat ik zelf een lijn kan trekken in wat ik moet en kan doen. Zo kan ik bekijken wie ik moet benaderen wanneer ik vragen heb en inzien waar mijn verantwoordelijkheid ligt in de software.

Vallen en opstaan

Qua ontwikkeling is er vrij veel veranderd in de tijd dat ik hier begon vergeleken met nu. In zes jaar tijd heb ik veel dingen geleerd in het werkproces, en alles is steeds makkelijker geworden. Ik heb veel werkervaring opgedaan. Zo ken ik de standaard dingen, zoals de taken die je hebt en de werkpatronen hiervan. Daarnaast leer je ook fouten maken en je te verbeteren zodat het de volgende keren beter gaat. In het begin vond ik het lastig om dingen in de communicatie te doen, maar door de jaren heen gaat het steeds beter. Het is eigenlijk een proces van vallen en opstaan. Hierdoor gebeurde het doorgroeien naar het kantoor op gegeven moment vanzelf. Ik heb een vooropleiding administratie gevolgd en hierbij veel kennis opgedaan. Vanuit dit punt was ik de enige persoon met administratiekennis. Uiteindelijk heeft Peter gezegd dat ik de administratieve taken mocht oppakken omdat ik hier het meeste verstand van had. Ik heb altijd genoeg te doen.
Scroll to Top