Stichting

Vrijwilligers in de spotlight: Gerard

Bij Brickworkz werken enthousiaste vrijwilligers die ons helpen bij verschillende werkzaamheden en projecten. In deze rubriek lees je wat ze doen, hoe ze dit ervaren en wat ze hier het leukst aan vinden. Vandaag gaan we in gesprek met Gerard, een vrijwilliger bij Stichting Brickworkz. Hij is vrijwilliger geworden nadat hij eerder klant was bij een van onze labels. “Stichting Brickworkz is de eerste plek waar ik begon met vrijwilligerswerk. Ik was van plan om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar mijn interesse in LEGO groeide steeds meer, waardoor ik er veel tijd aan begon te besteden. Voor Brickworkz heb ik geen officieel vrijwilligerswerk gedaan. Ik heb het altijd erg naar mijn zin bij Brickworkz, wat voor mij ook van groot belang is. Als ik hier kom werken, geniet ik altijd van mijn tijd. Dat is voor mij het belangrijkste. Als iets me niet aanspreekt, stop ik er sneller mee. Iedereen in deze stichting accepteert mij zoals ik ben, en dat waardeer ik enorm. Bovendien ben ik een echte LEGO-fanaat, wat dit werk nog leuker maakt. Het is voor mij een winst om met LEGO te werken en sociaal te zijn met mensen om me heen.”

Inspiratie voor vrijwilligerswerk

“Ik kocht LEGO-items hier wanneer ik ze nodig had. Op een gegeven moment vroeg Elisabeth mij voor een interview, en sindsdien ben ik vrijwilliger. Peter en Elisabeth kunnen mij inzetten als ze extra hulp nodig hebben. Dit is voor ons allemaal een win-winsituatie. Door hier te helpen, bied ik hen extra ondersteuning. Voor mij is het een kans om nieuwe mensen te leren kennen. Thuis ben ik vaak met LEGO bezig, en bij Brickworkz combineer ik dit met sociaal contact met de andere werknemers.” Gerards connectie met Brickworkz is waarschijnlijk al duidelijk. Inderdaad, zijn interesse in LEGO. “Wanneer ik thuis met LEGO werk, zoek ik vaak op internet naar websites zoals Rebrickable en Pinterest. Rebrickable is een speciale site voor MOCS (My Own CreationS). Ik ben bezig met het aanpassen van mijn LEGO-modellen, zodat ik mijn eigen ontwerpen kan maken. Ik ben momenteel bezig met het ombouwen van een containertilmachine naar een dorsmachine. Ik haal deze items uit elkaar, zodat ik dit model kan bouwen. Daarnaast ben ik ook bezig om mijn voorraad op orde te brengen door deze items op te slaan in Brickstock. Dit is een computersysteem waarin ik al mijn items kan opslaan. Ik heb de bouwbeschrijvingen van de modellen gemaakt en deze hierin verwerkt.”

Taken als vrijwilliger binnen Brickworkz

Wanneer je als vrijwilliger actief bent binnen onze stichting en labels, kom je in aanraking met allerlei taken. Gerards voorkeur ligt uiteraard bij LEGO, en daarom voert hij vaak taken uit op dat gebied. “Ik kom elke week op woensdag en vrijdag van 10:30 tot 15:30 uur. De taken die ik op deze dagen doe, kunnen elke keer verschillen. Ik doe altijd wat Peter en Elisabeth op dat moment van mij vragen. Dit zijn taken zoals het verwerken van de LSPKITS, het ordenen van DUPLO en het plakken van LSP-stickers op de zakken. Daarnaast heb ik veel ervaring met het Brickstock-systeem, dus ben ik regelmatig bezig met het invoeren van LEGO-items in de computer. Binnen de stichting ben ik actief binnen de labels Unbrickable en LSPKITS.”

Samenwerking met jongeren

Als vrijwilliger werk je ook samen met onze jongeren. Gerard vindt dit een leuke toevoeging binnen zijn vrijwilligerswerk. “Het samenwerken met de jongeren gaat altijd vrij moeiteloos. Ik ben iemand die iedereen in zijn waarde wil laten, en voor mij moet iedereen kunnen zijn wie hij/zij is. Dus wanneer er jongeren komen werken, pas ik me aan en kan ik zonder problemen met ze overweg. Hierdoor kan ik mijn doel bereiken om sociaal te zijn met anderen.” Wil jij ook vrijwilliger bij ons worden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Meer nieuws/blog

Scroll to Top