Stichting

Vrijwilligers in de spothlights: Sietse

Bij Brickworkz werken enthousiaste vrijwilligers die ons helpen bij verschillende werkzaamheden en projecten. In deze rubriek lees je wat ze doen, hoe ze dit ervaren en wat ze hier het leukst aan vinden. Vandaag gaan we in gesprek met Sietse, een vrijwilliger bij Stichting Brickworkz.

Inspiratie tot vrijwilligerswerk

Mijn naam is Sietse en ik ben vrijwilliger bij Stichting Brickworkz. Voordat ik bij Brickworkz kwam, werkte ik bij een PGB-administratiekantoor. Hier heb ik me beziggehouden met de planning van de cliënten, sollicitatiegesprekken en het werven van nieuwe cliënten. Dit vond ik heel leuk, maar doordat dit bedrijf stopte, moest ik wat anders zoeken. Uiteindelijk ben ik via-via bij Brickworkz gekomen. Peter heeft mij benadert om hem te helpen met bepaalde taken. Ik heb hem geholpen met werk voor de algemene voorwaarden en het opstellen van juridische documenten. Hier ligt namelijk mijn achtergrond. Toen dat werk afgerond was, heb ik aangegeven dat ik ander werk wilde doen. Hierna ben ik gevraagd als vrijwilliger bij de activiteitencommissie van Stichting Brickworkz

Mijn werkzaamheden

Ik houd me bij Brickworkz bezig met de activiteitencommissie. Hierbij hoort het bedenken van activiteiten, een plan maken en de organisatie zelf. De activiteiten zijn tot nu toch nog voor de jongeren en medewerkers van Brickworkz en vinden plaats na het werk. De ideeën voor deze activiteiten komen voor grotendeels van de jongeren en hun feedback. Dit gebruik ik voor de planning bij komende evenementen. Ik heb zelf ook mijn eigen ideeën en dit zijn meestal de grotere activiteiten. Soms zijn er activiteiten waarmee ik wacht tot ik dit ga aankondigen. Op die manier kan dit nog even een verrassing blijven voor de jongeren die hieraan meedoen.

Feedback jongeren

De feedback die ik krijg van de jongeren, zijn over het algemeen positief. Zo heb ik tijdens de Halloweenactiviteit een enquête gemaakt die de jongeren konden invullen. Met deze activiteit werden er spelletjes gespeeld door het hele gebouw. Dit werd grotendeels goed ontvangen. Er waren een paar individuele activiteiten die sommigen net iets minder leuk vonden. Het was net niet hun ding, ook dit mag natuurlijk en kan ik meenemen bij het organiseren van een nieuwe activiteit.
Ik ben trots dat ik de jongeren meekrijg in de activiteiten en dat ze het leuk vinden om mee te doen. In het begin was het nog een beetje spannend om te bekijken of ze de activiteiten leuk vonden en of ze actief meededen. Tijdens de activiteiten vind ik het mooi om te zien dat de jongeren bereid zijn om met mij mee te denken over dingen die zij zouden willen doen. 2024 is mijn eerste jaar waarbij ik de volledige regie heb over de activiteiten die ik regel. Ik hoop er een mooie activiteiten te kunnen doen waarin we als team leuke tijden mogen hebben. Wil jij ook vrijwilliger bij ons worden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Meer nieuws/blog

Scroll to Top