Stichting

Even voorstellen

Ik ben Ilse, en ik werk bij Brickworkz sinds het bedrijf in 2017 open ging. Mijn moeder kende de moeder van Peter, en heeft verteld dat ik zocht naar een bijbaan. Peter en Elisabeth zochten hulp met de verkoop van LEGO op de zolderkamer. Ik was de eerste werknemer buiten de familie van Peter, en ik ben vanaf het begin tot nu blijven werken bij Brickworkz.

Vrijwilliger bij Brickworkz

Toen ik hier net kwam werken hield ik me vaak bezig met orderpicken. Ik werk nu bij Brickworkz als vrijwilliger. Toen ik hier net kwam werken, hield ik me, vaak bezig met orderpicken en nu ik houd me vaak bezig met het magazijnbeheer van dit bedrijf. Daarnaast kom ik hier regelmatig om Elisabeth te helpen om de jongeren te begeleiden. Ik ben gebleven als vrijwilliger om met de anderen te dollen en gezellig tijdens werktijd te kletsen met iedereen. Wanneer ik in het magazijn ingedeeld sta, werk ik niet zoveel met de jongeren samen, maar wel bij andere taken zoals het sorteren. Als iemand hulp nodig heeft, staat iedereen voor je klaar en proberen we samen naar een oplossing te zoeken

Sociale vaardigheden

In het begin heb ik veel sociale skills geleerd, zoals praten met anderen. Ik vond het moeilijk om sociale contacten te leggen. En ik merk dat als ik hier binnenkom dat veel andere jongeren dit lastig vinden. Daarnaast heb ik ook geleerd om probleemoplossend te denken en snel te schakelen als een opdracht ineens omwisselt. Ik schoot in het begin sneller in de stress, maar nu ga ik bij onduidelijkheid van een opdracht naar Elisabeth om te vragen wat de bedoeling is.

Brickworkz voelt als familie

We zijn bij Brickworkz één grote familie die steeds meer groeit en voor elkaar klaarstaat als je ergens mee zit. Ik heb in al deze jaren veel steun gehad en kon ik hier altijd terecht, ook al stond ik niet ingepland. Het is erg fijn om erover te praten om alles op een rijtje te zetten, want dan kun je weer door.
Scroll to Top